mpara titlon

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

15 Μυστικά που δε μας μαθαίνουν στις σχολές μαγειρικής.

   Τα πράγματα που μπορεί να μάθει κάποιος εκτός σχολής είναι ίσως τα σημαντικότερα. Οι σχολές μαγειρικής φυσικά δεν αποτελούν εξαίρεση. Χωρίς πρακτική εξάσκηση μέσα στην κουζίνα για να μάθετε το "πως" , μάλλον θα βγείτε από το παιχνίδι, παρά να πρωταγωνιστείτε.
   Έτσι, για να καταλάβετε τι δεν διδάσκεστε στις δημοφιλείς ,κατά τα άλλα, γαστρονομικές αίθουσες των ακαδημιών, συμβουλευτήκαμε καθέναν από τους πρώην εκπαιδευτές της
CIA, που εγκατέλειψαν τις σχολές της Le Gordon Blue και εκλεκτούς Chef που παρέλειψαν τις σχολές εντελώς. Ορίστε λοιπόν, 15 μυστικά που δεν περιλαμβάνονται σε μια εκπαίδευση των 50.000$.

Επανάληψη
   Η ζωή ενός
Chef είναι σαν το “Groundhog Day”. Η ίδια, πραγματικά. Ξανά και ξανά η ίδια. Μπορεί να σας έχουν δείξει πώς να καθαρίσετε ένα κρεμμύδι μια φορά, αλλά όχι το πώς να τα καθαρίσετε 1000 φορές.

Να μην φοβάστε τα μαχαίρια
   Θα κοπείτε, θα μαχαιρωθείτε, θα γεμίσετε ουλές και θα νιώσετε κάθε είδους αίσθηση που έχει να κάνει με το κόψιμο και το αίμα. Αν έχετε το φόβο, το μόνο που θα πετύχετε είναι να βλάψετε τον εαυτό σας περισσότερο. Δε θα συναντήσετε κανέναν να κόβει τα δάχτυλα του στη σχολή μόνο και μόνο για να σας κάνει πλάκα.

Την αίσθηση του επείγοντος
   Μία τάξη κινείται στη μισή ταχύτητα. Αντιθέτως μια κουζίνα κινείται στη πέμπτη ταχύτητα με το στροφόμετρο στο κόκκινο.


Προετοιμασία ανά κλίμακα
   Καλή τύχη στη προετοιμασία για το
banquet 200 ατόμων.

Η “λαϊκή γλώσσα” της κουζίνας
   Τα περισσότερα λεξικά στις σχολές μαγειρικής δεν περιλαμβάνουν την έκφραση “είσαι άχρηστος”.

Τον τεμαχισμό
   Αν οι εταιρίες δεν τεμάχιζαν τα κρέατα και δεν σας τα έφερναν έτοιμα συσκευασμένα, είμαστε σίγουροι πως δε θα ξέρατε τι να κάνετε αν ξαφνικά σας φέρουν ένα ολόκληρο ζώο.

Εμπιστοσύνη
   Εάν πρόκειται να μπείτε στο χορό της κουζίνας, πρέπει να έχετε ένα σταθερό βήμα, το οποίο αποκτάται με την εμπειρία. Σε κρίσιμες καταστάσεις οι θεωρίες δε θα βοηθήσουν τη βάρκα να ξεπεράσει την καταιγίδα.

Συνεργασία
   Το μαγείρεμα είναι ένα ομαδικό άθλημα. Οι συμπαίκτες σας όμως δεν παίζουν με τους κανόνες του καθηγητή σας.

Συνταγολογία
   Μπορεί να γνωρίζεται λεπτομερώς την ιστορία, τα συστατικά και τη σύνθεση ενός πιάτου, όμως το να εκτελέσετε τη συνταγή σε μεγάλο όγκο θέλει μια ιδιαίτερη δεξιότητα.

Ο χαμηλός μισθός
   Θα πληρώνεστε τόσο, όσο ο τύπος που μόλις σηκώθηκε από την άκρη του δρόμου. Καλή τύχη λοιπόν με τα δανεικά σας.

Το πόσο επώδυνο είναι
   Η φθορά και το δάκρυ μέρα με τη μέρα στο σώμα, το μυαλό και στις σχέσεις σας, δε μπορεί να διδαχτεί σε καμία σχολή.

Πώς να ενώσετε τα κομμάτια μαζί
   Φεύγοντας από τη σχολή θα έχετε σίγουρα ένα σετ από εργαλεία, αλλά μέσα σε λίγο καιρό σε μία κουζίνα θα μάθετε να τα χειρίζεστε μαζί. Σαν να είστε χταπόδι σε μια κουζίνα.

Πώς να τραβήξετε την προσοχή
   Οι δεξιότητες με το μαχαίρι δε θα σας πάνε μπροστά. Το καλό γυάλισμα της “φούσκας” όμως, είναι κάτι που θα εκτιμηθεί από τους προϊσταμένους σας. Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε τι είναι τελικά αυτό που έχει αξία σε μία κουζίνα.

Δεν σταματάτε ποτέ
   Δεν υπάρχουν ρεπό, άδειες, διακοπές, γιορτές ή γενικά ο χρόνος για μια ανάσα.

By. Mamulian Artur

Πηγή: http://www.thrillist.com/

2 σχόλια :

  1. Δεν θα μπορουσα να τα πω πιο σωστα!
    Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 😁Το τέλος θα το αφήσω εντελώς ασχολίαστο γιατί πολύ απλά δεν με απασχολεί τίποτα και κανένας.😝

    ΑπάντησηΔιαγραφή